Mange problemer i parforholdet opstår, fordi man handler ud fra, hvordan man ønsker partneren skal være og ikke, hvordan partneren i virkeligheden er.

Parforhold

Et parforhold er bygget op omkring kærligheden mellem to mennesker og kan være den tætteste relation, vi har i vores voksne liv. Her har vi mulighed for at opleve samhørighed, nærhed, intimitet, erotik og venskab. Her kan vi få den tryghed, der skal til, så vi både udvikler os sammen og hver for sig.

Et parforhold er samtidig en stor udfordring, hvor vi hver især skal håndtere vores forskelligheder - forskellige forventninger, forskellige reaktionsmønstre, forskellige traditioner, forskellige holdninger og forskellige værdier.

Vores rummelighed og tolerance bliver sat på prøve, så vi igen og igen står overfor valget: ”Hvad elsker og holder jeg af, hvad kan jeg acceptere og hvad vil jeg sige fra overfor”. Vi skal finde et fælles ”fodslag” og samtidig bevare vores egen integritet.

Man siger, at der skal to til en dans, men der skal også to til en krig. Når man kæmper mere end man ”danser”, vil det være en god idé at gå i parterapi.