Når der er børn i forholdet, er det nødvendigt, at I tilsidesætter jer selv og har fuldt fokus på børnenes behov.

Skilsmisserådgivning

Når I ikke mere føler jer som kærester og I ser skilsmisse som eneste udvej, kan det være svært at manøvrere i de mange modsat rettede følelser, man er fyldt af.

Er der børn i forholdet, er I bundet til hinanden resten af livet. I skal fortsat være forældre for jeres børn. Det gør det nødvendigt, at I kan samarbejde, så børnene i første omgang kommer godt igennem sorgen over, at mor og far ikke er sammen. På sigt er et godt samarbejde alt afgørende for, at børnene føler sig trygge og sikre på, at far og mor nok skal tage sig af dem, selvom de bor hver for sig.

Det kan være svært, at skulle samarbejde med sin ”eks”, når man er såret og i dyb sorg over at have mistet kærligheden til den, man drømte om at være sammen resten af livet. Man er fyldt af følelser, skiftende mellem tristhed, lettelse, frustration, vrede, håb m.m.

Børnene er bindeleddet mellem jer og det kan være fristende, at bruge dem til at komme af med sin frustration og vrede i forhold til den anden.

Børn er loyale overfor begge sine forældre og de bliver bragt i et urimeligt dilemma, hvis I inddrager dem i jeres konflikter og de negative følelser, I har overfor hinanden. De har brug for, at I er der for dem, så de kan mærke, at I som voksne kan håndtere jeres egne problemer.

Har I besluttet jer for skilsmisse, kan nogle parsamtaler hjælpe jer til at gå fra hinanden på en respektfuld måde og dermed undgå, at evt. børn kommer i klemme.

I skilsmisserådgivning har jeg både fokus på jeres kommunikation og på, hvordan I løser alle de praktiske opgaver, der er i forhold til børn, familie, økonomi, bolig m.m.

 

Se ogsåParterapi - Parforholdstjek